cl
Погода -3° Киев
EUR 27.56 USD 25.89
 
Культура | Радио Свобода

Перевірок менше, а якість харчів гірша – обласна СЕС


Суми – Закон зараз на боці виробників, а не споживачів, скаржаться санепідеміологи. Кількість перевірок зменшена, та все ж за рік Сумська обласна санітарно-епідеміологічна станція (СЕС) вилучає мільйони тонн неякісної продукції. А лікарі констатують, що неякісні продукти погіршують здоров’я. Суми не є винятком, як і скрізь в Україні, головним "ревізором" якості продуктів харчування виступає сам споживач. Причому якість та безпеку спожитого він перевіряє власним шлунком.До того ж, скаржаться люди, продавці часто навмисно радять купити неякісні продукти харчування, особливо пенсіонерам."На все можуть сказати, що воно хороше. От у м’ясний ходила, а там не свіже. Що попало набереш, а воно зовсім не таке: і на смак, і взагалі", – каже пенсіонерка Катерина.Контролювати якість харчових продуктів в першу чергу повинні самі виробники, а також розповсюджувачі. Інспектори санітарно-епідеміологічної служби виконують другорядну роль.

 
Читать все новости в "Актуально"