cl
Погода -4° Киев
EUR 27.56 USD 25.89
 
В мире | Радио Свобода

Риба у харчуванні людини і злочин у мозку


Люди, які у своєму раціоні регулярно вживають рибу, живуть довше. Секрет довголіття міститься зокрема в якостях жирокислот групи Омега-3. Ці жирокислоти майже виключно є в морських продуктах і в жирній рибі. Про це йдеться у новому дослідженні, опублікованому в журналі Annals of Internal Medicine. Результати дослідження свідчать про те, що старші люди, в яких у крові є більший рівень жирокислот Омега-3, можуть зменшити ризик смертності майже на 27 відсотків. При цьому ризик смертності внаслідок серцево-судинних захворювань зменшується на 35 відсотків. Учені проаналізували персональні дані 2700 пацієнтів, віком від 65 років і більше. Науковці враховували стан здоров’я, стиль життя, дієту, медичну історію. Головний висновок був очевидним – зниження смертності мало прямий зв’язок із рівнем жирокислот Омега-3. Учені радять щонайменше двічі на тиждень їсти рибні продукти, щоб жити довше.

 
Читать все новости в "Актуально"