cl
Погода Киев
EUR 27.32 USD 25.87
Главная / Общество / Масляный баран и ржаной хлеб Беларуси признали культурным наследием ЮНЕСКО (видео)

Масляный баран и ржаной хлеб Беларуси признали культурным наследием ЮНЕСКО (видео)


Традиційні білоруські страви - масляного баранчика і житній хліб - внесли у список культурного спадку Юнеско. Наїдками, яким уже понад двісті років країна планує заманювати туристів. І якщо житній хліб для білорусів, діло звичне, то як готувати масляного баранця, мало хто знає. Про смачну білоруську гордість далі у сюжеті.Масло, обов'язково домашнє, наче пластилін господиня розминає руками. Вона буде ліпити з продукту баранчика. Саме цю тварину білоруси традиційно роблять на Великдень. Ось уже 200 років.На одного такого баранця у господині йде ціла година. Найважче вдається кучерява вовна. Треба масло видавлювати через марлю. Їдять такі витвори білоруси із житнім хлібом, який теж внесли у список нематеріального спадку Юнеско. У ньому немає ні грама дріжджів. Весь секрет у заквасці із житньої муки. Степанида Лупач, мешканка села Дерковщина Глубокського району Вітебської області:- А вот дежку не хотели одалживать. Каждая хозяйка готовит хлеб по-своему.
Оставьте комментарий к этой статье. Ваше мнение нам очень важно