cl
Погода -5° Киев
EUR 27.56 USD 25.89
 
Культура | Інформаційна агенція культурних індустрій ПРО

У Львові презентують «Меню як мистецтво»


"Меню як мистецтво" - під такою назвою в рамках гастрономічного фестивалю "Львів на тарілці" пройде виставка французьких та американських ресторанних меню першої половини 20 ст. зі збірки відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна. Відкриття цієї унікальної експозиції відбудеться 27 червня 2013 р. о 16:00 год. в Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15а). На виставці буде презентовано близько сотні меню, які свого часу належали знаменитому паризькому ресторанному критику князю Курнонському (1872-1956)."Цю колекцію я збираю вже багато років. В рамках фестивалю ми презентуємо меню створені видатними французькими графіками 20 ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Будуть також представлені кілька американських меню, привезені Курнонським з заокеанської подорожі у 1954 р. Приверне увагу раритетний експонат – меню ресторану бургонських вин, виконане за проектом знаменитого майстра модерну – Альфонса Мухи.

 
Читать все новости в "Актуально"