cl
Погода 10° Киев
EUR 29.08 USD 26.03
Главная / В мире / Чому кожному з нас доведеться скуштувати комаху?

Чому кожному з нас доведеться скуштувати комаху?


Аналітики Продовольчої і сільськогосподарської програми ООН (англійською ’Food and Agricultural Organization’) цього тижня презентували доповідь, у якій закликали людство активніше споживати комах. У звіті наголошується: жуки, оси та гусінь – донині не розвідані джерела поживних речовин – у близькому майбутньому допоможуть вирішити проблему глобальної продовольчої кризи. Наука цього тижня обговорює також небезпеку захворювання на грип для вагітних, а також вік собак. Письменник і мандрівник Максим Кідрук каже: вперше скуштував комах у Мексиці. Розповідає: в одному з барів на закуску до текіли подали… хробаків. "Хробаками заїдають "шоти" текіли або мескалю. На смак така закуска – абсолютно ніяка, як трава. До них одається сіль, тоді вони набувають хоч якогось смаку. Але загалом – нічого особливого", – зазначив Максим Кідрук у коментарі Радіо Свобода. За його словами, у Мексиці їстівні хробаки – радше така собі принада для туристів.